Diş Fırçalama Doğru Şekilde Nasıl Yapılır?

Ağız ve dişlerin bakımı yapmak, dişlerde ve diş etlerinde meydana gelecek çeşitli rahatsızlıkları önlemeye yardımcı olabileceği gibi genel sağlığımızı korumaya da yardımcı olmaktadır. Bu nedenle düzenli olarak ağız ve dişlerinizin bakımı gerçekleştirmelisiniz ve hijyenine dikkat etmelisiniz. Bu nedenle sizlere ağız ve diş bakımının ilk adımı olan diş fırçalama teknikleri, doğru diş fırçalamanın nasıl olması gerektiği, diş fırçalamanın aşamaları gibi konularda bilgiler vermeye çalışacağız.

  • Web sitemizde reklam yayınlamak ister misiniz?
  • 15 Haziran 2021 Ağız & Diş Yorum (0)

    Dişler ve diş etlerinde oluşabilecek çeşitli rahatsızlıkları önlemenin en etkili yolu ağız ve diş hijyenine gereken önemi vermektir. Ağız hijyeni için dişlerinizi doğru ve düzenli şekilde fırçalamak, diş ipi ve gargara kullanmak gereklidir. İnsanlar dişlerini fırçalarken genellikle rastgele ve baştan savma yapmaktadırlar. Bu da ağız ve dişlerin hijyeninin tam olarak gerçekleştirilmemesine yol açar. Bu nedenle Diş Fırçalama doğru ve düzenli şekilde gerçekleştirilmelidir.

    Ağız ve diş bakımınızı gerçekleştirirken, diş fırçalama şekliniz yanlışsa diş etlerinize ve dişlerinize zararlar verebilirsiniz. Diş fırçalama sırasında en yaygın olarak yapılan hata, dişleri temizlemek için daha agresif ve baskılı şekilde diş fırçasını hareket ettirmektir. Bu durum diş yüzeyinin zarar görmesine ve diş etlerinde deformasyonlar oluşmasına dolayısıyla da ağız ve diş hastalıklarına yol açacaktır. Bu nedenle ağız ve diş bakımını gerçekleştirmek isteyen tüm insanların dişlerin doğru şekilde nasıl fırçalanacağını öğrenmesi gerekir.

    Doğru Diş Fırçalama Nasıl Olur?

    Dişlerinizi doğru şekilde fırçalamak istiyorsanız ilk olarak dişlerinizi fırçaladığınız süreye dikkat etmeniz gerekmektedir. Dişlerinizi en az 2 dakika boyunca fırçalamanız gerekmektedir. Dişlerinizi fırçalarken kısa ve nazik şekilde fırçayı hareket ettirmelisiniz. Dişlerinizi fırçalarken diş eti çizgisinin temizlenmesine, dişlerin arka kısımlarının atlanmamasına ve özellikle de kuron, dolgu, kaplama olan dişlerinizin fırçalanmasına özen göstermelisiniz. Dişlerinizi doğru şekilde fırçalayabilmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

    Yukarıdaki adımlarla dişlerinizi fırçalarken dişlerinizi fırçalarken diş fırçasını, diş eti çizgisine 45 derecelik açıyla gelecek şekilde tutmalısınız. Daha sonra diş yüzeyinden diş etlerine doğru hareket ettirmelisiniz.

    Diş Fırçalama Esnasında Yapılan Hatalar

    İnsanlar dişlerini fırçalarken bazı hatalar yapmaktadırlar. Bu hataları yapmalarındaki sebep ise hatanın doğru olduğunu düşünmelidir. Ancak dişleri fırçalarken yapılan bu hatalar dişlerin ve diş etlerinin tamamen temizlenmemesini ya da zarar görmesine yol açabilir. Diş fırçalama esnasında yapılan hatalar ve hataların çözümleri şu şekildedir.

    Ağız ve Diş Bakımı İçin Kullanılacak Olan Diş Fırçası Nasıl Olmalıdır?

    Uzman diş hekimleri, ağız ve diş sağlığınızı gerçekleştirirken kullanacağınız diş fırçalarının genellikle yumuşak kıllara sahip olması gerektiğini ifade ederler. İnsanlar genellikle yumuşak uçlu ve küçük başlı fırçaları tercih etmektedirler. Fırçaların küçük başlı olması arka tarafta yer alan dişlere ulaşabilmek için sizlere daha kolaylık sağlayacaktır. Şarjlı diş fırçası ya da normal diş fırçasından hangisini seçeceğiniz sizlerin taktirine kalmıştır.

    Diş Fırçalarken Kullanılan Diş Macunu Önemli midir?

    Ağız ve diş bakımı için kullanılan diş macunlarının sizlere uygun olması önemlidir. Diş macunlarının çoğunluğu çürüklere, diş etleri rahatsızlıklarıyla başa çıkabilmek için sizlere yardımcı olacaktır. Ancak diş hekimlerinize başvurarak da kullanacağınız diş macuna karar verebilirsiniz.

    Diş Fırçası Ne Zaman Değiştirilmelidir?

    Diş fırçası normal şartlar altında 3 ayda bir değiştirilmesi gerekir. Ancak bazı durumlarda diş fırçalarında yıpranmalar oluşabilir ve bu durumda daha erken zamanlarda değiştirilmelidir. Ayrıca çeşitli ağız ve diş rahatsızlıklarından sonrada fırçaların değiştirilmesi gerekebilir.

  • Web sitemizde reklam yayınlamak ister misiniz?