Diş Kaplama Tedavisi, son zamanlarda estetik diş hekimliği tedavileri arasında en yaygın olarak uygulanan tedavi yöntemlerinden bir tanesidir. Geçmiş zamanlarda kaplama işlemi genellikle metal destekli porselenler gerçekleştirilmekteydi. Ancak gelişen teknoloji ve üretilen yeni materyaller sayesinde birçok kaplama malzemesi ortaya çıktı. Bu nedenle insanlar diş kaplama tedavisi yaptıracakları zaman akıllarına gelen sorulardan bir tanesi de En İyi Diş Kaplama Çeşitleri hangisidir olmuştur. Bu sorunun cevabını öğrenebilmeniz için diş kaplamaları hakkında bilgi sahibi olmanız gerekir.

En İyi Diş Kaplama Çeşitleri

En İyi Diş Kaplama Çeşitleri için kaplama materyallerinin neler olduğunu ve ne işe yaradıklarını bilmeden karar vermeyiniz. İşte karşınızda En İyi Diş Kaplama Çeşitleri

Zirkonyum Kaplama

En İyi Diş Kaplama ÇeşitleriZirkonyum Kaplama, element yapısı olarak metale en yakın olan kaplama çeşididir. Zirkonyumun metalden farkı ise dişlerin doğal rengine yakın bir beyazlıkta olmasıdır. Zirkonyum kaplamalarda uzman hekimlerin uygulayacağı kusursuz işlemler sayesinde kaplamalı diş ile normal dişleri birbirinden ayırt etmeniz oldukça güçtür.

Zirkonyum kaplamalar sayesinde insanlar metal kaplamalarda meydana gelen tat kaybını ortadan kaldıracaklardır. Zirkonyum kapamalar bilgisayar destekli laboratuarda üretildiği için dişlere daha uygun olarak üretilmiştir. Bu kaplamalar sayesinde sıcak soğuk hassasiyeti ortadan kalkmaktadır.

Laminate Veneer Kaplama

Laminate Veneer kaplama tedavisi özellikle gülüş tasarımı için başvurulan kaplama yöntemlerinden bir tanesidir. Bu kaplamada diş kırıklıkları, çatlaklar ve dişlerin sararmasını ortadan kaldırmak için yaptırılabilir. Bu kaplama türünde porselen ve kompozit olmak üzere iki farklı materyal kullanılabilir. Porselen laminate kaplaması uzman teknisyenler tarafından laboratuar ortamında üretilir ve daha sonra uzman hekimler tarafından dişlerin kaplamasında kullanılır. Kompozit Laminate kaplama ise doğrudan ağız içine uzman hekim tarafından yerleştirilebilir.

Empress (Porselen) Kaplama

diş kaplama çeşitleriPorselen Kaplama tedavisinin uygulanabilmesi için kaplanan uygulanacağı dişin sağlam ve sağlıklı olması gerekmektedir. Bu tedavide dişin etrafı eşit bir şekilde aşındırılarak porselenin takılabilmesi için uygun hale getirilir. Daha sonra aşındırılan alana seramik kaplama yerleştirilir. Bu kaplama dişin ön ve arka kısmına uygulanır. Porselen kaplama, tek dişlerin kaplanması için uygulanabilecek olan estetik açıdan en başarılı kaplama çeşididir. Dişte uygulanacak olan aşındırmanın en az olabilmesi ve estetik açıdan en iyi olması için tercih edilen bir kaplama yöntemidir.

Would you like to share your thoughts?