Bonding Tedavisi Nedir?

Bonding, diş bütünlüğünü tamamlamak ve kişiye estetik bir gülüş tasarımı sağlayabilmek için diş hekimlerinin sıklıkla başvurduğu uygulamalardan bir tanesidir. İnsanlar bu uygulama hakkında birçok farklı konuyu merak etmektedir. Bu nedenle sizlere, bonding uygulaması ve bonding diş tedavisi hakkında ayrıntılı bilgiler vermeye çalıştık.

  • Web sitemizde reklam yayınlamak ister misiniz?
  • 10 Mayıs 2021 Ağız & Diş Yorum (0)

    Bonding diş uygulaması, kompozit dolgu malzemesi ile dişlere hiçbir şekilde hasar vermeden, bireye estetik bir gülüş sağlayabilmek için uygulanmaktadır. Ayrıca bireylerin dişleri arasında oluşan boşlukları kompozit dolguları yapıştırarak kapatmaya da yardımcı olur. Dişlerde meydana gelen şekil bozuklukları da bu uygulamayla şekillendirilebilir.

    Bonding, diş yapısına herhangi bir zarar vermeden, doğal diş rengine uygun olan kompozit dolguların çeşitli yöntemlerle dişe yapıştırılması işlemidir. Koruyucu diş hekimliği yöntemlerinden biri olan bu uygulamaya estetik diş hekimleri de sıklıkla başvurmaktadır. Koruyucu diş hekimliğinde bu yönteme dişler arasındaki boşlukları kapatmak, dişlerdeki şekil bozukluklarını gidermek gibi çeşitli nedenlerden başvurulmaktadır. Estetik diş hekimleri ise bu yönteme estetik bir gülüş tasarımı oluşturabilmek için başvururlar.

    Bonding Tedavisi Hangi Dişlere Uygulanır?

    Bonding uygulamasından aşağıdaki rahatsızlıkları olan bireyler ya da dişlerindeki çeşitli durumlar düzelttirmek isteyen bireyler yararlanabilir.

    Bonding Uygulaması Nasıl Yapılır?

    Bonding tedavisi genellikle 30 dakika ile 60 dakika arasında bir sürede tamamlanır. Tüm işlemler tek seansta bitirilmektedir. Tedaviye başlamadan önce diş hazır hale getirilir. Tedavide kullanılacak dolgunun doğal diş rengine uygun bir rengi ya da kendi isteğinize göre bir renk seçilerek uygulamaya başlanır.

    Uygulamaya başlanırken dişlerin yüzeyleri pürüzlendirilerek, yapıştırıcı kondisyon sıvısı dişe uygulanır. Bu işler kompozit dolgunun dişe yapışmasına yardımcı olur. Daha sonra doğal diş rengine ya da istediğiniz bir renkte seçtiğiniz dolgu sertleşmeden istenilen şekle getirilmeye çalışılır. Daha sonra bu dolgunun sertleştirilmesi için lazer ya da parlak ışıklar kullanılabilir. Son olarak diş hekimleri dişlerinizi istediğiniz şekilde şekillendirir ve diğer dişlerle uyumlu olmasına yardımcı olmak için parlatma işlemi gerçekleştirir.

    Bonding Tedavisinin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

    Tüm tedavilerin avantajları ve dezavantajları olabilir. Bu tedavinin de kendine özgü bir takım avantajları ve dezavantajları vardır.

    Bonding Tedavisinin Avantajları

    Tedvinin avantajları şu şekildedir.

    Bonding Tedavisinin Dezavantajları

    Tedavinin dezavantajları şu şekilde sıralanabilir.

    Bonding Diş Ömrü Ne Kadar?

    Bonding diş ömrü yaklaşık olarak 5 – 7 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Bu süreyi uzatmak ya da kısaltmak tamamen sizin elinizdedir. Bu dişlerin bakımı normal dişlerle aynı şekilde gerçekleştirilir. Bu nedenle ağız ve diş bakımınızı gereken özeni göstermek bu süreyi uzatabilir. Bu dişlerin olduğu bölgelerde sert ve kabuklu yiyecekleri tüketmekten kaçınmakta ömrünü uzatabilir. Ayrıca düzenli olarak uzman diş hekimlerine kontrole gitmek bu dişlerde ortaya çıkabilecek sorunların önlenmesine yardımcı olacaktır.

     Bonding Fiyatları Ne Kadar?

    Estetik diş hekimliği tedavileri arasında en uygun fiyatlı yöntemlerden bir tanesidir. Bu tedavinin fiyatları belirlenirken dişin durumu, dişteki problemlerin boyutları, kaç diş için tevdi uygulanacağı tedaviyi gerçekleştirecek hekimin tecrübesi, diş polikliniğinin genel durumu gibi birçok faktör göz önüne alınır. Ancak genel olarak Bonding diş fiyatları 2021 yılı olarak 700 – 1.000 ₺ arasında değişiklik göstermektedir.

     

  • Web sitemizde reklam yayınlamak ister misiniz?