Bonding diş uygulaması, kompozit dolgu malzemesi ile dişlere hiçbir şekilde hasar vermeden, bireye estetik bir gülüş sağlayabilmek için uygulanmaktadır. Ayrıca bireylerin dişleri arasında oluşan boşlukları kompozit dolguları yapıştırarak kapatmaya da yardımcı olur. Dişlerde meydana gelen şekil bozuklukları da bu uygulamayla şekillendirilebilir.

Bonding, diş yapısına herhangi bir zarar vermeden, doğal diş rengine uygun olan kompozit dolguların çeşitli yöntemlerle dişe yapıştırılması işlemidir. Koruyucu diş hekimliği yöntemlerinden biri olan bu uygulamaya estetik diş hekimleri de sıklıkla başvurmaktadır. Koruyucu diş hekimliğinde bu yönteme dişler arasındaki boşlukları kapatmak, dişlerdeki şekil bozukluklarını gidermek gibi çeşitli nedenlerden başvurulmaktadır. Estetik diş hekimleri ise bu yönteme estetik bir gülüş tasarımı oluşturabilmek için başvururlar.

Bonding Tedavisi Hangi Dişlere Uygulanır?

Bonding

Bonding uygulamasından aşağıdaki rahatsızlıkları olan bireyler ya da dişlerindeki çeşitli durumlar düzelttirmek isteyen bireyler yararlanabilir.

  • Dişlerinin şekillerinde değişiklikler yaptırmak isteyenler
  • Dişlerde oluşan çatlakları ya da çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan deformasyonları tedavi ettirmek isteyenler
  • Dişlerin arasında boşluklar olanlar ve bu boşluklardan şikâyet edenler
  • Çürük dişleri onarabilmek
  • Estetik tedaviler ile dişlere büyütmek ya da küçültmek için
  • Amalgam dolgu tedavisine estetik bir alternatif arayanlar
  • Lekelenmiş ya da diş rengindeki problemleri iyileştirmek isteyenler
  • Estetik bir gülüşe sahip olmak isteyen bireyler bu uygulamadan yararlanabilirler.

Bonding Uygulaması Nasıl Yapılır?

Bonding tedavisi genellikle 30 dakika ile 60 dakika arasında bir sürede tamamlanır. Tüm işlemler tek seansta bitirilmektedir. Tedaviye başlamadan önce diş hazır hale getirilir. Tedavide kullanılacak dolgunun doğal diş rengine uygun bir rengi ya da kendi isteğinize göre bir renk seçilerek uygulamaya başlanır.

Uygulamaya başlanırken dişlerin yüzeyleri pürüzlendirilerek, yapıştırıcı kondisyon sıvısı dişe uygulanır. Bu işler kompozit dolgunun dişe yapışmasına yardımcı olur. Daha sonra doğal diş rengine ya da istediğiniz bir renkte seçtiğiniz dolgu sertleşmeden istenilen şekle getirilmeye çalışılır. Daha sonra bu dolgunun sertleştirilmesi için lazer ya da parlak ışıklar kullanılabilir. Son olarak diş hekimleri dişlerinizi istediğiniz şekilde şekillendirir ve diğer dişlerle uyumlu olmasına yardımcı olmak için parlatma işlemi gerçekleştirir.

Bonding Tedavisinin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Bonding Fiyatları 2021

Tüm tedavilerin avantajları ve dezavantajları olabilir. Bu tedavinin de kendine özgü bir takım avantajları ve dezavantajları vardır.

Bonding Tedavisinin Avantajları

Tedvinin avantajları şu şekildedir.

  • Estetik diş hekimliği uygulamaları arasındaki en uygun fiyatlı tedavilerden bir tanesidir.
  • Dişlerinizdeki problemlerin hızlı bir şekilde çözülmesine yardımcı olur.
  • Diş kaplama tedavisi ya da kuron tedavisindeki gibi birkaç seansa ihtiyaç yoktur. Tek seans içerisinde tüm işlemler gerçekleştirilir.
  • Kuron ya da kaplama tedavilerine göre diş minesi daha az işlem görür ya da hiçbir işlem görmeye bilir.
  • Dişlerdeki çatlakları, dişler arasındaki boşlukları ya da estetik bir gülüş tasarımı için alternatif ve etkili bir tedavi yöntemidir.
  • Kısa bir sürede tamamlanan bir tedavi olduğu için hastaların günlük yaşantısını etkilememektedir.

Bonding Tedavisinin Dezavantajları

Tedavinin dezavantajları şu şekilde sıralanabilir.

  • Bu tedavide kullanılan malzemelerin kalitesi oldukça önemlidir. Kalitesi düşük bir malzeme kullanılırsa dişlerde lekelenmeler ve sararmalar meydana gelebilir.
  • Estetik gülüş tasarımı için bu yönteme başvurduysanız en kaliteli malzemeleri tercih etmek zorunlu gibi bir şeydir.
  • Bu uygulama sırasında kullanılan yapıştırıcılar kaliteli olmazsa, uygulamanın sonucu uzun ömürlü olmayabilir. Ayrıca tamamen yapışmayabilir. Bunun sonucunda da çeşitli ağız ve diş sağlığı problemlerine yol açabilir.

Bonding Diş Ömrü Ne Kadar?

Bonding diş ömrü

Bonding diş ömrü yaklaşık olarak 5 – 7 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Bu süreyi uzatmak ya da kısaltmak tamamen sizin elinizdedir. Bu dişlerin bakımı normal dişlerle aynı şekilde gerçekleştirilir. Bu nedenle ağız ve diş bakımınızı gereken özeni göstermek bu süreyi uzatabilir. Bu dişlerin olduğu bölgelerde sert ve kabuklu yiyecekleri tüketmekten kaçınmakta ömrünü uzatabilir. Ayrıca düzenli olarak uzman diş hekimlerine kontrole gitmek bu dişlerde ortaya çıkabilecek sorunların önlenmesine yardımcı olacaktır.

 Bonding Fiyatları Ne Kadar?

Estetik diş hekimliği tedavileri arasında en uygun fiyatlı yöntemlerden bir tanesidir. Bu tedavinin fiyatları belirlenirken dişin durumu, dişteki problemlerin boyutları, kaç diş için tevdi uygulanacağı tedaviyi gerçekleştirecek hekimin tecrübesi, diş polikliniğinin genel durumu gibi birçok faktör göz önüne alınır. Ancak genel olarak Bonding diş fiyatları 2021 yılı olarak 700 – 1.000 ₺ arasında değişiklik göstermektedir.

 

Would you like to share your thoughts?