Diş Beyazlatma Yöntemleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Beyaz dişler, insanların özgüvenlerinin artmasına ve estetik bir görünüme sahip olmalarına yardımcı olurlar. Ancak bazı durumlardan dolayı dişlerde lekeler, sararmalar ya da çeşitli renk kayıpları meydana gelebilir. Dişlerdeki renk kayıpları insanları özgüvenini etkileyeceği ve estetik açıdan olumsuz sonuçlar doğuracağından, insanlar biran önce dişlerini eski beyaz hallerine getirmek isterler. Bunun içinde Diş Beyazlatma yöntemleri arasından herhangi birine başvururlar.

  • Web sitemizde reklam yayınlamak ister misiniz?
  • 05 Haziran 2021 Ağız & Diş Yorum (0)

    Diş beyazlatma, dişlerin yüzeylerinde yer alan gözenekli diş minesinin ve dentin yapısında meydana gelen renk değişikliklerinin çeşitli yöntemlerle giderilmesi işlemidir. Diş Beyazlatma Yöntemleri genellikle dişlerinin daha güzel ve sağlıklı görünmesini isteyen, güzel bir gülüş estetiğine sahip olmak isteyen insanların başvurduğu işlemlerdir.

    İnsanlar dişlerini beyazlaştırmak istediklerinde, başvuracakları birçok farklı yöntem mevcuttur. Ancak ağız ve diş sağlığınızı koruyabilmek için ve dişlerinizin beyaz görünümünün bozulmaması için düzenli olarak ağız ve diş hijyenini gerçekleştirmeniz gerekir. Ayrıca uzman diş hekimlerine rutin kontrollere giderek oluşabilecek ağız ve diş rahatsızlıklarını önleyebilirsiniz.

    Diş Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?

    Diş beyazlatma yöntemleri ile dişlerini beyazlaştırmak isteyenlerin hangi yöntemi seçeceğine karar verebilmesi için, ilk olarak bu yöntemlerin ne olduğunu ve hangi durumlarda başvurulacağını bilmesi gerekir. Diş beyazlatma yöntemleri şunlardır.

    Ofis Tipi Diş Beyazlatma

    Klinik ortamında diş beyazlatma olarak da bilinen bu yöntemde, devlet hastanelerinde ve özel diş polikliniklerinde gerçekleştirilmektedir. Lazerle diş beyazlatma olarak adlandırılan bu yöntemde, diş hekimleri dişlerinizin üzerine süreceği bir beyazlaştıracağı bir jel ve UV ışını ya da bir lazerle dişlerinizi beyazlaştıracaktır. Bu süreç yaklaşık bir saat içinde tamamlanır.

    Kombine Diş Beyazlatma

    İlk olarak ofis ortamında yapılan diş beyazlaştırma işleminden sonra evde de bu işlemin desteklenmesiyle gerçekleştirilir. Klinik ortamında dişler beyazlaştırılır. Daha sonra 2 ya da 3 geçince ev ortamında beyazlaştırmayı desteklemek için çeşitli uygulamalar gerçekleştirilir.

    Tek Diş Beyazlatma Yöntemi

    Çeşitli nedenlerden dolayı herhangi bir dişinize kanal tedavisi yaptırabilirsiniz. Kanal tedavisi sonucunda da dişinizde renk değişiklikleri meydana gelebilir. Bu renk değişimini ortadan kaldırarak tekrar beyaz bir dişe kavuşabilmek için tek diş beyazlatma yöntemine başvurabilirsiniz. Bu yöntemde, dişe yerleştirilen dolgu sökülür, daha sonra ortaya çıkan boşluğa beyazlaştırıcı jel uygulanır. Daha sonra diş tekrara geçici bir dolgu ile kapatılır. İstenilen diş rengine ulaşana kadar bu işlem 3 gün aralıklı olacak şekilde birkaç kez tekrarlanır.

    Evde Diş Beyazlatma Yöntemi

    Evde diş beyazlatma olarak bilinen ev tipi diş beyazlatma yöntemi, bireyin ağız ölçüleri alınarak kişiye özel hazırlanan beyazlatma plakları kullanılarak gerçekleştirilir. Özel olarak ağız ölçülerine göre hazırlanan bu plakların içine bir miktar beyazlaştırıcı jel uygulanır. Bu plaklar genellikle gün içinde 4 ya da 6 saat takılı kalması şartıyla 10 – 15 gün kullanılır. Ya da uyku süresi boyunca takılı kalması şartıyla 8 -10 gün boyunca kullanılır. Bu şekilde dişlerin beyazlaştırılabilir.

    Diş Beyazlatma Yöntemleri Hakkında Merak Edilenler

    İnsanlar diş beyazlatma yöntemleri hakkındaki birçok farklı konuyu merak etmektedirler. Bu konular şunlardır.

    Hangi Diş Beyazlatma Yöntemi Daha İyidir?

    Dişinizdeki renk bozukluğu sadece birkaç ton açılarak istenilen renge kavuşacaksa sadece ofis tipi yöntemine ya da ev tipi beyazlatma yöntemine başvurabilirsiniz. Ancak dişinizdeki renk değişikliğine ek olarak kahve ya da çay lekesi de yer almaktaysa kombine beyazlatma yöntemine başvurabilirsiniz. Hangi yöntemle dişlerinizi beyazlaştıracağınıza karar veremiyorsanız uzman diş hekimlerinden tavsiye alabilirisiniz.

    Diş Beyazlatma Zararlı Mı?

    Beyazlatma yöntemleri dişlerde az da olsa hassasiyete yol açabilir. Sıcak ve soğuk gıdalara karşı bir süre hassasiyet duyabilirsiniz. Bu oldukça normaldir ve genellikle 1 ya da 2 gün içinde kendiliğinden geçecektir. Başka kesinleşmiş bir zararı yoktur.

    Diş Beyazlatma Kalıcı Bir Çözüm Müdür?

    Tüm beyazlatma yöntemleri sonucunda dişler zamanla beyazlıklarını yitirebilirler. Dişlerin beyaz kaldığı zamanı uzatmakta kısaltmakta sizin elinizdedir. Ağız ve diş bakımını düzenli olarak yaparsanız ve diş hekimlerine rutin kontrollere giderseniz, hem dişlerinizin sağlığını hem de rengini koruyabilirsiniz. Aksi taktirde dişlerinin beyaz kalacağı süreyi kısaltabilirsiniz. Ayrıca çok fazla çay, kahve ya da şarap gibi diş renginin değişmesine yol açacak sıvıları tüketirseniz, dişlerinizin rengi kısa sürede beyazlığını yitirecektir.

    Diş Beyazlatma Yöntemlerine Başvurmanın Yaşı Var Mıdır?

    Dişlerini beyazlaştırmak için ağız ve diş sağlığında bu işlemlerinden yararlanmalarına engel olacak bir rahatsızlığı olmayan herkes başvurabilir. Ancak 18 yaşından küçüklerin bu yöntemlere başvurması önerilmez. Çünkü süt dişleri döküldükten sonra daimi dişler tam olarak çene yapısına yerleşmemiş olabilir ve daha renklerinde değişiklikler meydana gelmemiş olabilir. Bu nedenle de dişlerinizin beyazlaştırmanıza gerek yoktur.

  • Web sitemizde reklam yayınlamak ister misiniz?