Diş Eti Şişmesi Nedir?

Çeşitli nedenlerden dolayı ortaya çıkan Diş eti şişmesi, ağız ve diş sağlığı rahatsızlıkları arasında en sık rastlanan problemlerden biri olup, insanların yaşam kalitesini düşürmektedir. Bu nedenle en kısa sürede tedavi edilmesi gerekir. İnsanlar da bunun için diş etlerinde oluşan şişliklerin neden olduğu, belirtileri ve şişliklere neyin iyi gelebileceği gibi birçok konuyu merak etmektedir. Yazımızda tüm bu konular hakkındaki ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.

  • Web sitemizde reklam yayınlamak ister misiniz?
  • 13 Haziran 2021 Ağız & Diş Yorum (0)

    Diş etlerinde oluşabilecek herhangi bir neden diş etlerinin kanamasına, şişmesine, iltihaplanmasına ve morarmasına gibi birçok farklı duruma sebep olabilir. Bu durumlardan bir tanesi olan Diş eti şişmesi genellikle diş ile diş etinin birleştiği noktada ortaya çıkar. Dişin tamamını ya da belirli bir kısmını kapatabilecek olan bu şişlikler, beraberinde kızarıklıkta getirebilir. İnsanların yemek yeme, konuşma gibi çeşitli ağız hareketlerini olumsuz yönde etkileyen bu durumun biran önce tedavi edilmesi gerekir.

    Genellikle diş etlerinde oluşan iltihaplanmalar sonucunda ortaya çıkan Diş eti şişmesi, birçok farklı nedenden kaynaklanıyor olabilir. Bu şişlikler günlük yaşantıyı olumsuz yönde etkileyecek kadar büyük ya da hiçbir rahatsızlık vermeyecek kadar küçükte olabilir.

    Ağız ve diş hijyenine özen göstermeyen kişilerde, diş ve diş etlerinde enfeksiyonlar birikerek iltihapların oluşur, dolayısıyla da diş etlerinde şişlikler ortaya çıkar. Ancak düzenli olarak ağız ve diş hijyeninizi gerçekleştirdiğinizde ve yumuşak gıda tüketimi, şişliğin olduğu bölgeyi kullanmama gibi durumlara dikkat ettiğinizde kendiliğinden geçecektir. Düzenli olarak ağız bakımını gerçekleştiren kişilerin diş etlerinde ortaya çıkan şişlikler, çeşitli sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Bu nedenle şişlikler ortaya çıktıktan sonra bir hafta geçtiyse ve iyileşmediyse uzman diş hekimlerine başvurmalısınız.

    Diş Eti Şişmesi Neden Olur?

    Ağız ve diş rahatsızlıklarının çoğunda olduğu gibi diş etlerindeki şişliklerin nedeni ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılmamasıdır. Ancak bu şişliklerin ortaya çıkmasının tek nedeni bu değildir. Diş eti şişmesi nedenleri şunlardır.

    Diş Eti Şişmesi Belirtileri Nelerdir?

    Diş etlerinde oluşan şişlikler beraberinde çeşitli sorunları da getirebilir. Bu belirtileri şu şekilde sıralayabiliriz.

    Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer?

    Diş etlerinde oluşan şişlikler, düzenli olarak ağız ve diş bakımınızı gerçekleştirmenize rağmen geçmiyorsa ve bir haftadan daha uzun süredir mevcutsa uzman hekimlere başvurarak diş eti şişmesi tedavisi için yardım alabilirsiniz. Uzman hekimler bu rahatsızlığa neyin neden olduğunu araştırmak için sizlerden çeşitli testler isteyebilir. Daha sonra şişliklerin nedenini belirleyerek tedavi aşamasına geçilir.

    Diş etlerinde oluşan şişlikler kendiliğinden geçmediğinde ve tedavi edilmediğinde diş etlerinin iltihaplanmasına, kanamasına, diş eti çekilmesi gibi ciddi sorunlara yol açabilir. Hatta ilerleyen süreçlerde diş kayıplarına dahi sebep olabilir.

    Diş Eti Şişmesine Ne İyi Gelir?

    Diş etlerinde oluşan şişlikleri evde uygulayacağınız çeşitli yöntemlerle neden olduğu rahatsızlıkları hafifletebilir ya da tamamen iyileştirebilirsiniz. Diş eti şişmesine ne iyi gelir? Sorusuna şu adımları uygulamasını tavsiye edebiliriz.

  • Web sitemizde reklam yayınlamak ister misiniz?