En İyi Diş Teli Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş teli tedavisi süresince diş teli temizliği oldukça önemlidir. Ağız ve diş hijyenini tam olarak gerçekleştirebilmek için dişlerimizi fırçalamanın, diş ipi ve gargara kullanımının yanı sıra diş telini de temizlememiz gerekir. Çünkü diş telinin temizliğini gerçekleştirmediğimizde diş çürümesi, diş eti problemleri gibi birçok farklı ağız ve diş rahatsızlığıyla karşı karşıya kalabiliriz. Bu nedenle size diş teli temizliğinin en iyi şekilde nasıl yapılacağı hakkında bilgiler vereceğiz.

  • Web sitemizde reklam yayınlamak ister misiniz?
  • 18 Ağustos 2021 Ağız & Diş Yorum (0)

    Diş teli tedavisi ile dişlerindeki dizilim problemlerini tedavi ettirmek isteyen insanlar, ağız ve diş hijyenlerini sağlayabilmek için Diş Teli Temizliği de yapması gerekir. Diş teli bakımı sayesinde diş ve diş telleri arasına yerleşen yemek parçacıklarını ya da bakterilerin temizlenmesi gerçekleştirilir. Diş teli temizliğine gereken önemin verilmemesi durumunda diş ve diş teli arasına yerleşen bakteriler ilerleyen süreçlerde plak oluşumuna, iltihaplanmalara, çeşitli ağız ve diş rahatsızlıklarına yol açabilir. Ayrıca diş teli tedavi sürecine de zarar verebilir. Bu nedenle ağız ve diş bakımını gerçekleştirirken diş teli bakımı da gerçekleştirilmelidir.

    Diş Teli temizliği gerçekleştirilirken kullanılacak olan diş fırçası ve diş macunu gibi ağız ve diş bakım ürünlerinin diş hekiminin tavsiyesi alınarak seçilmesi gerekir. Diş hekimleri diş teli kullanan bireylerin genellikle düz modeldeki, küçük boyutlu ve yumuşak kıllara sahip diş fırçalarının kullanılmasını tavsiye eder. Genellikle diş teli tedavisi süreci boyunca şarjlı ya da pilli diş fırçalarının kullanılması tavsiye edilmez.

    Diş Teli Temizliği Nasıl Yapılır?

    Diş teli tedavisi alan bireylerin dişlerinde takılı olan braketlerin ve diş telinin zarar görmemesi için diş teli temizliği esnasında dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır. Diş teli tedavisi alıyorsanız ağız ve diş bakımınızı gerçekleştirirken aşağıdaki durumlara özen gösterirseniz diş teli ve braketlerin zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

    Diş teli tedavisi süresince ağız ve diş bakımınızı ya da hijyeninizi gerçekleştirirken kullanabileceğiniz malzemeleri seçebilmek için diş hekimlerine danışabilirsiniz. Ya da online alış veriş sitelerinden ya da çeşitli mağazalarından Diş teli temizliği seti ürünlerini inceleyerek size en uygun olan bakım setini alarak diş teli bakımınızı gerçekleştirebilirsiniz. Ancak bu bakım setlerini seçerken, içlerinde yer alan diş macunun ya da ağız bakım sularının florür içerdiğine dikkat ediniz.

    Diş Teli Temizliği Süresi

    İnsanlar ağız ve diş hijyeni için ayırdıkları zamanın en az iki katını diş teli temizlemesi için ayırmalıdır. Çünkü dişlerin, braketlerin ve diş tellerinin arasına giren yemek parçacıklarının temizlenmesi normale göre daha zordur. Bu nedenle braketler ile dişler arasına giren parçacıkların temizlenmesi, plak ve diş taşı oluşumunu önlemek için en az 4 dakika boyunca diş teli temizliğinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Diş hekimlerinize gittiğinizde diş teli bakımı ve temizliğinin nasıl gerçekleştirmeniz gerektiği ve ne kadar süre bu bakımları yapmanız gerektiği hakkındaki bilgileri öğrenebilirsiniz.

    Diş Teli Tedavisi Sürecinde Diş Taşı Temizliği

    İnsanlar diş teli tedavisi sürecinde ağız ve dişlerinin temizliğine gereken önemi vermesi gerekir. Aksi taktirde çeşitli ağız ve diş rahatsızlıklarıyla karşı karşıya kalınabilir. Dişlerde braket ve teller takılıyken diş taşı temizliği yapılabilir. Diş hekimleri kontroller esnasında genellikle diş taşı temizliğini gerçekleştirir. Ancak herhangi bir nedenden dolayı bu durumu es geçebilir. Siz tedavi sürecinde diş tellerinin kontrolü ve bakımını için diş hekimlerinize başvurduğunuzda diş taşı temizliği için yardım isteyebilirsiniz.

    Diş teli tedavisi sürecinde diş taşı temizliği oldukça önemlidir. Çünkü diş telleri dişlerde plak ve diş taşı oluşumu için en uygun ortamlardan biridir. Bu nedenle diş teli tedavisi boyunca düzenli olarak diş taşı temizliği yapılmalıdır. Diş telleri varken diş taşı temizliği yapılabilmesi için diş hekimleri ilk olarak diş telini braketlerden çıkartırlar. Daha sonra çeşitli yöntemlerle diş taşlarının temizliği gerçekleştirilir.

  • Web sitemizde reklam yayınlamak ister misiniz?